fociedzőknek

Ezért érdmes futballedzőnek lenni

Napjainkban egyre népszerűbb az edzői szakma. Nem csoda, hogy sokan választják ezt a pályát, hiszen rengeteg lehetőséget hordoz magában. Most azokat a tényezőket írom le, amelyek egy kezdő és fiatal edző esetében döntő fontosságúak lehetnek.

Kormány által támogatott

Talán elég csak annyit mondanom, hogy TAO támogatás és stadionépítés. A 2011 óta tartó programok keretében már sok milliárd forint lett szétosztva az ország kisebb-nagyobb labdarúgó egyesületei között és számos stadiont húztak fel a semmiből vagy fejlesztették a már meglévőt. A rendszer nem csak a sportkluboknak, de a vállalkozásoknak is kedvezőnek tűnik, így a kormány 2017-ben – és vélhetően utána is – szeretné megtartani ezeket a támogatási formákat. Mondhatjuk tehát, hogy egy fejlődő és bővülő ágazatról beszélünk.

Kereseti lehetőség

Főállású edzők – tehát akik ebből élnek – inkább a nagyobb labdarúgó akadémiáknál vannak alkalmazva. Ebbe a körbe bekerülni nagyon nehezen, gyakorlatilag csak kapcsolatok útján lehetséges – és akkor sem biztos -, így valószínűleg a Te esetedben is főleg mellékállásban, jövedelem kiegészítésként jöhet szóba az edzősködés. Nyilván minden megegyezés kérdése, de kezdőként is jó eséllyel indulsz, hogy a munkádba fektett időért cserébe ellenszolgálltatást kaphass.

Könnyen megszerezhető a diploma

Valljuk be őszintén, a jelenlegi C licences tanfolyam elvégzése nem túl nehéz feladat, igaz előfeltétele, hogy rendelkezned kell érettségi bizonyítvánnyal. A tanfolyam 5-6 hónapig tart, a végén pedig vizsgát kell tenni, ami egy elméleti és egy gyakorlati részből áll. Ha soha nem foglalkoztál még gyerekekkel, akkor adódhatnak nehézségeid, de ezek is hamar megoldódnak ha megpróbálod ellazulva élvezni a maunkádat. A tanfolyamokkal kapcsolatban további információt itt találsz.

Megszámlálhatatlan segédanyag a tanuláshoz

Az internet világában gyakorlailag el sem kerülheted a labdarúgással kapcsolatos híreket, videókat és egyéb tartalmakat. Ha tudatosan használod fel a világhálót, akkor akár a külföldi kollégáktól és szakembereltől is tanulhatsz nagyon hasznos dolgokat.

Merj belevágni akár még ma, hiszen szükség van a modern felfogású és a világra nyitott fiatal edzőkre!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is! Kövesd a Facebook oldalamat, hogy ne maradj le a legújabb érdekességekről sem!

Ha pedig szeretnéd megtudni, hogy milyen további lehetőségeid vannak a labdarúgás területén, akkor írj a kabalafociklub@gmail.com e-mail címre, én pedig segítek, hogy a legtöbbet érhesd el!